Sebyde Nieuwsbrief juni 2015

Juni 2015
View this email in your browser

Nieuwe Privacy wetgeving : Wat te doen?

De nieuwe privacywetgeving vraagt van bedrijven de nodige voorbereiding.  Hieronder een aantal aandachtspunten die u alvast op weg helpen helpen bij de voorbereiding. Deze aandachtspunten maken deel uit van het Sebyde Privacy Impact onderzoek.

Welke gegevens worden er verwerkt?
Doe een inventarisatie. Leg vast welke gegevens verwerkt worden en waarom.
Toestemmingsregister
Heeft u toestemming van de betrokkenen voor het gebruik van hun persoonsgegevens?
Privacyverklaring
Hoe ziet uw privacyverklaring eruit? Is de privacyverklaring makkelijk te begrijpen? komt deze nog wel overeen met uw huidige processen en organisatie?
Verwerkersovereenkomst
Heeft u een goede verwerkersovereenkomst afgesloten met de externe partijen waarmee u werkt? Staan hier goede afspraken in met betrekking tot beveiligingsmaatregelen en de aansprakelijkheid bij een datalek?
Inzage- en wijzigigsprocedures
Heeft u dergelijke procedures in gebruik? Heeft u wel eens getest of deze nog wel kloppen?
Digitale kopie van gegevens?
Is het mogelijk dat uw relaties een digitale kopie van hun gegevens kunnen krijgen?

Het Sebyde Privacy Impact onderzoek bestaat uit 5 stappen, te beginnen bij een nulmeting. Daarna worden de risico’s bepaald en kunnen de benodigde maatregelen in kaart worden gebracht om de privacy van de persoonsgegevens in uw organisatie te waarborgen. Meer informatie is te vinden via de Sebyde website.

Graag maken we voor u een speciale offerte voor het uitvoeren van een Nulmeting.
Vraag hier meer informatie aan over het Sebyde Privacy Impact Assessment.

Sebyde Weerbaarheid Programma

Bewust personeel verlaagt de kans op cybercriminaliteit aanzienlijk en verlaagt het aantal security incidenten. Sebyde Academy heeft een modulair opgezet programma voor u ontwikkeld waarmee duurzame weerbaarheid in de organisatie bereikt wordt. Het programma bestaat uit modules voor management, medewerkers en ICT (software-ontwikkelaars). Alle activiteiten zijn erop gericht om mensen bewust te maken en te stimuleren en motiveren naar veilig gedrag met ICT middelen en bedrijfsgegevens.

We hebben de mogelijkheid om de gevoeligheid van uw organisatie voor phishing emails te toetsen. Hiervoor hebben we een geavanceerde methode beschikbaar waarbij alle reacties van medewerkers op een (samen met u ontwikkelde) phishing simulatie worden vastgelegd. Na deze “nulmeting” heeft u een goed beeld hoe gevoelig uw bedrijf is voor phishing emails.

Tijdens een Management workshop brengen we alle belangrijke aspecten van uw organisatie in kaart om een goed security awareness programma in te voeren. Hiervoor hanteren we en speciale rapportagemethode (A3) waarbij alle belangrijke zaken in één A3 overzicht staan

We hebben workshops (1 dag) en masterclasses (2-3 uur) beschikbaar over security (awareness), phishing en veilig gebruik van Passwords. Tevens verzorgen we workshops “Secure Coding” waarin we software ontwikkelaars leren om veilige software te bouwen door gebruik te maken van secure coding technieken.

Wij bespreken graag met u de verdere mogelijkheden voor het vergroten van de security awareness.
Graag maken we hiervoor een vrijblijvende afspraak.
Meer weten? Vraag hier meer informatie aan.

Sebyde en Sebyde Academy in BelgiëOm onze klanten in België en Luxemburg zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft Sebyde een agent (Dhr. Bart Donné) aangesteld in België. Neem gerust contact met Bart op voor meer informatie over de activiteiten van Sebyde en Sebyde Academy. De contactgegevens van Bart Donné zijn: Dr. Willem Meersstraat 19, 3730 Hoeselt, België. Telefoon: +32 476 55 30 08     Email: bart.donne@sebyde.eu
 

Agenda Sebyde Academy
De Sebyde Academy trainingen, workshops en presentaties worden georganiseerd in Maarssen of op verzoek op andere locaties.
Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren wij deze sessies bij uw bedrijf aan huis, tegen zeer aantrekkelijke “in-house” tarieven.
Neem hierover gerust contact met ons op via 06-53233269.
Informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op: http://www.sebydeacademy.nl/aanbod/ 
De Sebyde Academy “open rooster” agenda voor de komende tijd ziet er als volgt uit:Workshops (1 dag)
17 september      Workshop cybercriminaliteit (Papendrecht)
8 oktober           Workshop cybercriminaliteit (Zwolle)
10 november       Workshop cybercriminaliteit (Vught)
10 december       Workshop cybercriminaliteit (Papendrecht)Presentaties
14 juli                  Cybercrime (ochtend, Maarssen)
14 juli                  Privacy (middag, Maarssen)
11 augustus        Cybercrime (ochtend, Maarssen)
11 augustus        Privacy (middag, Maarssen)

Workshops Secure Coding in PHP (1 dag)
15 september     Secure Coding in PHP (Maarssen)

Aanmelden kan via : http://www.sebydeacademy.nl/agenda/

Sebyde is een IT security bedrijf, gespecialiseerd in het uitvoeren van security assessments op applicaties, netwerken en systemen. Sebyde is Certified IBM business partner voor security systems en authorised reseller van de network vulnerability management producten van Tenable Network security.
Vanuit onze Sebyde Academy verzorgen we trainingen, workshops en presentaties die erop zijn gericht om mensen te stimuleren en motiveren naar veilig gedrag met ICT middelen en bedrijfsinformatie.
Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Website
Website

Email
Email