Sebyde Nieuwsbrief juli 2015

Juli 2015
View this email in your browser

Cybercriminaliteit en Pizza?

Speciale aanbieding:
De kosten voor het verzorgen van deze 2 uur durende presentatie is 79 Euro per persoon. Voor het verzorgen van een presentatie bij uw bedrijf aan huis brengen we in de maanden september en oktober maximaal 5 personen per sessie in rekening.

Sebyde verzorgt regelmatig presentaties voor medewerkers van bedrijven over cybercriminaliteit. Het doel van deze presentatie is om de medewerkers een overzicht te geven van de risico’s en gevaren waar we tegenwoordig allemaal op het werk én thuis aan bloot staan als we werken met Internet. Tijdens deze informele, niet-technische presentatie nemen we de toehoorders mee naar de wereld van Internet, Cybercrime en Privacy. We geven informatie over het gebruik van Internet en presenteren enkele trends.

Om het nuttige met het aangename te combineren worden deze presentaties vaak als een “pizzasessie” georganiseerd aan het einde van een werkdag, waarbij er na de presentatie nog even rustig kan worden nagepraat onder het genot van een pizza.

Graag doen we u een voorstel voor het verzorgen van deze nuttige presentatie bij u aan huis.
Op onze website vindt u meer informatie over de presentaties van Sebyde Academy.

Masterclass Phishing: Herkent u een Phishing email?Phishing is een van de meest gebruikte technieken door cybercriminelen om netwerken te besmetten met kwaadaardige software (malware). Op deze manier worden netwerken van bedrijven (en thuis!) geïnfecteerd met kleine programmaatjes die op een later tijdstip veel schade kunnen aanrichten.

Eén van de vele phishing technieken is de bekende phishing email. We hebben zo’n mail allemaal wel eens ontvangen. Vaak zijn ze zogenaamd van de bank waarin ze vragen om even je bankgegevens te verifiëren.


Sebyde Academy heeft een effectieve masterclass / workshop phishing ontwikkeld waarin we in een 3 uur durende sessie uitleggen wat “Phishing” is, waarvoor het wordt gebruikt, hoe je het kunt herkennen en wat je moet doen als je bijvoorbeeld een phishing email ontvangt.Deze masterclass / workshop kost 295 Euro per persoon. Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren we deze masterclass / workshop ook bij uw bedrijf aan huis tegen aantrekkelijke “In-house” tarieven.

Neem hierover gerust contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave en verdere mogelijkheden. U kunt ons ook bellen op 06-53233269Meer informatie over de activiteiten van Sebyde Academy en ons modulaire weerbaarheid programma kunt u hier vinden.

Privacy is geen “ICT feestje”.
Vanuit Sebyde hebben we de afgelopen maanden veel bedrijven benaderd met informatie over de nieuwe privacy wetgeving. Het is opvallend hoeveel bedrijven er nog steeds niet op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen en de gevolgen als je niet aan deze wetgeving voldoet. De meldplicht voor datalekken vereist dat je voorbereidingen treft met betrekking tot het beschikbaar hebben van informatie over je gegevensverwerkingen. De verhoogde boetebevoegdheid van de toezichthouder betekent dat bedrijven kans lopen om boetes te ontvangen van materieel belang in het geval dat ze niet aan deze wetgeving voldoen.
Wie worden er door deze nieuwe wetgeving geraakt?
Opvallend is ook dat veel bedrijven onmiddellijk reageren dat dit iets is wat door de ICT afdeling opgepakt dient te worden. Dit berust op een misverstand. Hieronder een paar voorbeelden van onderdelen die binnen een organisatie gevolgen gaan ondervinden van deze nieuwe wetgeving:Jaarstukken (Discipline : Accountancy, boekhouding)
Indien een organisatie onvoldoende voorzorgen heeft genomen met betrekking tot de nieuwe wetgeving is er een grote kans door de Autoriteit Persoonsgegevens beboet te worden.Met de nieuwe wetgeving is de toezichthouder bevoegd bestuurlijke boetes uit te delen van materieel belang: tot 810.000 Euro of in sommige gevallen 10% van de jaaromzet. Dit is een dusdanig hoog risico dat er een discussie zou kunnen ontstaan met uw accountant in verband met de goedkeuring van de jaarstukken.Aansprakelijkheid (Discipline: Juridische zaken)
Bij onvoldoende maatregelen of voorzieningen voor privacy bescherming loopt een organisatie grote kans dat klanten of ketenpartners een organisatie aansprakelijk stellen voor geleden schade of gemaakte kosten Het laten controleren van de verwerkers-overeenkomsten met uw hosting partijen en/of clouddienst providers is daarom van groot belang.Compliance (Discipline: Raad van Bestuur, directie)
De compliance aan de nieuwe wetgeving dient aantoonbaar te zijn en altijd beschikbaar. Bedrijven dienen hiervoor informatie beschikbaar te hebben. Ook hier weer risico op hoge boetes als een organisatie onvoldoende kan aantonen, middels verplichte documentatie, dat ze aan de wetgeving voldoen.

HR (Discipline: Personeelszaken)
Het veilig gedrag van medewerkers is van groot belang bij het verlagen van de kans op cybercriminaliteit en datalekken. Bewust personeel maakt de organisatie weerbaar en verlaagt het aantal security incidenten

Reputatie (Discipline: Marketing/Communicatie, Directie)
Voorkom dat u negatief in de publiciteit komt. Wat doet u bij een datalek?

Zoals u hierboven kunt lezen is deze ontwikkeling in de Privacy wetgeving niet iets wat “typisch ICT” is. Het raakt (en vereist actie!) vanuit de directie, de juridische afdeling, HR en Marketing.

Sebyde ondersteunt bedrijven bij de voorbereiding op deze nieuwe wetgeving.
Vraag hier vrijblijvend informatie aan over het Sebyde Privacy Impact Programma en de nulmeting die we voor u kunnen uitvoeren ter controle hoe uw organisatie er voor staat met betrekking tot de privacy wetgeving.

Meer informatie over het Privacy Impact Programma kunt u ook hier vinden op onze website.

Agenda Sebyde Academy
De Sebyde Academy trainingen, workshops en presentaties worden georganiseerd in Maarssen of op verzoek op andere locaties.
Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren wij deze sessies bij uw bedrijf aan huis, tegen zeer aantrekkelijke “in-house” tarieven.
Neem hierover gerust contact met ons op via 06-53233269.
Informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op: http://www.sebydeacademy.nl/aanbod/ 
De Sebyde Academy “open rooster” agenda voor de komende tijd ziet er als volgt uit:Workshops (1 dag)
17 september      Workshop Cybercriminaliteit (Papendrecht)
28 september      Workshop Privacy (Amersfoort)
8 oktober           Workshop Cybercriminaliteit (Zwolle)
10 november       Workshop Cybercriminaliteit (Vught)
25 november       Workshop Privacy (Papendrecht)
10 december       Workshop Cybercriminaliteit (Papendrecht)
14 december       Workshop Privacy (Vught)Presentaties
11 augustus        Cybercrime (ochtend, Maarssen)
11 augustus        Privacy (middag, Maarssen)
Workshops Secure Coding in PHP (1 dag)
15 september     Secure Coding in PHP (Maarssen)

Aanmelden kan via : http://www.sebydeacademy.nl/agenda/

Sebyde is een IT security bedrijf, gespecialiseerd in het uitvoeren van security assessments op applicaties, netwerken en systemen. Sebyde is Certified IBM business partner voor security systems en authorised reseller van de network vulnerability management producten van Tenable Network security.
Vanuit onze Sebyde Academy verzorgen we trainingen, workshops en presentaties die erop zijn gericht om mensen te stimuleren en motiveren naar veilig gedrag met ICT middelen en bedrijfsinformatie.
Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Website
Website

Email
Email