Ransomware: wees erop voorbereid!

Gegevens op slot

Ransomware is een groot gevaar voor het bedrijfsleven. Het “op slot zetten” van de gegevens kan een bedrijf compleet verlammen. De operationele én financiële schade is dan niet te overzien.

Losgeld

Bij ransomware wordt er door de cybercriminelen losgeld (= ransom) gevraagd om je gegevens weer vrij te geven. Het losgeld kan oplopen tot vele duizenden Euro’s en moet vaak via bitcoins betaald worden.

Betalen

De beslissing om wel of niet het losgeld te betalen is een principebeslissing die ieder bedrijf voor zich dient te nemen. Het zijn criminelen die veel geld eisen. Bij betaling heb je geen garantie dat je de gegevens daadwerkelijk weer terugkrijgt.

Maatregelen

Er zijn een aantal maatregelen te nemen om de kans op een dergelijke besmetting te verlagen. Hierbij moet gedacht worden aan organisatorische en technische maatregelen en een helder en praktisch informatiebeveiligingsbeleid.

Hulp

Vraag via info@sebyde.nl het Sebyde document “Ransomware” aan met een aantal nuttige tips om de kans op een ransomware besmetting te verlagen en op welke manier Sebyde en Sebyde Academy u hierbij kunnen ondersteunen.

Indien u vragen heeft kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.