Nieuwsbrief maart 2015

 

 

Maart 2015
View this email in your browser

Verhoging van het bewustzijn helpt echt!

Het wordt voor de HR Managers en IT beheerders steeds duidelijker: Veilig gedrag van medewerkers met ICT middelen en bedrijfsinformatie verhoogt de cyber-weerbaarheid. Wat voor maatregelen je ook neemt ter bescherming van je netwerk en de bedrijfsgegevens, onveilig gedrag van medewerkers maakt een bedrijf zeer kwetsbaar. Het slechte nieuws is dat cybercriminelen dit ook weten. Ze richten zich daarom steeds vaker op de medewerkers van bedrijven.

Met behulp van slimme technieken (social engineering) proberen cybercriminelen via de medewerkers toegang te krijgen tot de vitale onderdelen van uw bedrijf. Er wordt misbruik gemaakt van de natuurlijke tendens van mensen om een ander te vertrouwen. Met geraffineerde technieken zoals phishing verleiden ze medewerkers om ergens op te klikken. Je komt dan bijvoorbeeld ongewild terecht op een website waarop de hackers kwaadaardige software (malware) hebben geplaatst die zich vervolgens nestelen op uw netwerk.

Het is daarom van groot belang dat medewerkers bewust zijn van de risico’s waaraan ze bloot staan, welke vormen van cybercriminaliteit er zijn, hoe te herkennen en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn. Dit is overigens géén technische informatie. Deze informatie is bestemd voor iedereen in de organisatie. Sebyde Academy biedt hiervoor een uitstekend modulair opgezet weerbaarheid programma om management en medewerkers bewust te maken.  We helpen bij de implementatie van een security awareness programma en het creëren van een goede cultuur op het gebied van informatiebescherming.

Onze workshops en presentaties over cybercriminaliteit zijn eye-openers voor velen.

Speciale aandacht voor de eendaagse cybercrime workshops voor FME leden.

Samen met de FME organiseert Sebyde Academy cybercrime workshops die speciaal gericht zijn op de leden van het FME. De volgende workshops zijn 8 april en 21 mei. Zie ook het schema verderop in deze nieuwsbrief.

IT beheerders en HR managers zijn allebei gebaat bij een verlaging van het aantal security incidenten. Bij het inrichten van een security awareness programma is de input en betrokkenheid van beide afdelingen van belang. Graag komen we daarom met beide disciplines in uw organisatie in gesprek. Maak daarom een afspraak om kennis te maken. Graag bespreken we dan ook de mogelijkheid om vrijblijvend een phishing quiz te organiseren voor 2 personen om te laten zien hoe wij werken.

Lees hier in het Sebyde Blog een interessant artikel waarin wordt uitgelegd waarom een goede cultuur op het gebied van security en informatiebescherming van belang is voor het beschermen van uw kroonjuwelen.

Continous monitoring een must in moderne netwerken

Moderne IT-netwerken zijn veel dynamischer dan een aantal jaren geleden. Mobilele gebruikers, virtuele machines en cloud-based applicaties maken nu steeds vaker onderdeel uit van het bedrijfsnetwerk. Er wordt steeds vaker op afstand gewerkt (door “het nieuwe werken” of door medewerkers die op reis zijn). Er wordt dan op onregelmatige tijden ingelogd op het bedrijfsnetwerk met laptops, tablets en smartphones. Met ontwikkelingen waarbij applicaties, informatie en infrastructuur “in de cloud” zitten en gebruikt worden door gebruikers die op het netwerk kunnen werken of op afstand wordt het IT landschap complex.

Voor het uitvoeren van de traditionele periodieke netwerk vulnerability scans betekent dit dat niet altijd alle devices (netwerkapparatuur) zijn ingelogd op het netwerk en dat dus niet alle apparatuur gescand wordt. Dit is risico verhogend.

Tenable levert met het SecurityCenter en de Nessus scanners een oplossing waarbij het complete netwerk continu gemonitord wordt om kwetsbaarheden, malware, configuratie- en compliance issues te detecteren.

De sensors detecteren altijd 100% van de apparatuur / infrastructuur, ongeacht of de apparatuur onsite staat, in de cloud zit of een virtuele applicatie is. Ook worden alle gebruikers gedetecteerd, ongeacht of ze nu onsite of op afstand werken.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend het Tenable document “Continuous monitoring for the new IT landscape” aan.

Meer informatie over de Tenable producten kunt u vinden op de website van Sebyde

IBM Security solutions heeft een “security framework” ontwikkeld om een geïntegreerde security oplossing te kunnen bieden die aansluit op uw behoefte en is ontworpen om kosten en risico’s te verlagen. IBM werkt in het X-Force research & Development team met meer dan 6.000 onderzoekers, ontwikkelaars en security experts aan het verder ontwikkelen van de security oplossingen. X-Force is een van de grootste security research organisaties ter wereld. Ze bezitten onder andere de grootste database ter wereld op het gebied van Security kwetsbaarheden. Ze hebben negen security operation centra in de wereld, 14 software security development laboratoria, en het  IBM Institute for Advanced Security met activiteiten in USA, Europa en Asia/Pacific.

Dagelijks monitort IBM meer dan 13 miljard security evenementen voor hun klanten in 130+ landen. IBM heeft de expertise om bedrijven te helpen bij het implementeren van een geïntegreerde security oplossing om risico’s te verlagen, gegevens te beschermen en kosten te verlagen.

Vraag hier het document aan “Waarom IBM Security” met een overzicht van het IBM security framework en de producten die daarin worden geleverd. Sebyde is business partner van IBM.

Hoe herkent u een Phishing email?Phishing is een van de meest gebruikte technieken door cybercriminelen om netwerken te besmetten met kwaadaardige software (malware). Op deze manier worden netwerken van bedrijven (en thuis!) geïnfecteerd met kleine programmaatjes die op een later tijdstip veel schade kunnen aanrichten.

Eén van de vele phishing technieken is de bekende phishing email. We hebben zo’n mail allemaal wel eens ontvangen. Zogenaamd van de bank om even je gegevens te verifiëren.

Sebyde Academy heeft een effectieve masterclass / workshop phishing ontwikkeld waarin we in een 2-3 uur sessie uitleggen wat “Phishing” is, waarvoor het wordt gebruikt, hoe je het kunt herkennen en wat je moet doen als je bijvoorbeeld een phishing email ontvangt.Deze masterclass / workshop kost 295 Euro per persoon. Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren we deze masterclass / workshop ook bij uw bedrijf aan huis tegen aantrekkelijke “In-house” tarieven. Neem hierover gerust contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave en verdere mogelijkheden.Vraag hier meer informatie aan over de phishing masterclass / workshop.

Meer informatie over de activiteiten van Sebyde Academy kunt u hier vinden.
Sebyde en Sebyde Academy in BelgiëOm onze klanten in België en Luxemburg zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is Sebyde een samenwerking aangegaan met Dhr. Bart Donné. In de komende tijd zullen we nauw met Bart samenwerken om de diensten van Sebyde en Sebyde Academy onder de aandacht te brengen van bedrijven en partners in België en Luxemburg. De contactgegevens van Bart Donné zijn: Dr. Willem Meersstraat 19, 3730 Hoeselt, België.

Telefoon: +32 476 55 30 08     Email: bart.donne@sebyde.eu

Agenda Sebyde AcademyDe Sebyde Academy trainingen, workshops en presentaties worden georganiseerd in Maarssen.

Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren wij deze sessies ook bij uw bedrijf aan huis, tegen zeer aantrekkelijke “in-house” tarieven. Neem hierover gerust contact met ons op via 06-53233269.

Informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op: http://www.sebydeacademy.nl/aanbod/

De Sebyde Academy agenda voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

Presentaties (2 uur)

7 april                Presentatie Cybercrime (Maarssen)

7 april                Presentatie Privacy (Maarssen)

12 mei                 Presentatie Cybercrime (Maarssen)

12 mei                 Presentatie Privacy (Maarssen)

Workshops (1 dag)

8 april                FME Workshop Cybercriminaliteit (Deventer)

14 april                Security Awareness (Maarssen)

19 mei                 Security Awareness (Maarsen)

21 mei                 FME Workshop Cybercriminaliteit (Bunnik)

Aanmelden kan via : http://www.sebydeacademy.nl/agenda/

Sebyde is een IT security bedrijf, gespecialiseerd in het uitvoeren van security assessments op applicaties, netwerken en systemen. Sebyde is Certified IBM business partner voor security systems en authorised reseller van de network vulnerability management producten van Tenable Network security.Vanuit onze Sebyde Academy verzorgen we trainingen, workshops en presentaties die erop zijn gericht om mensen te stimuleren en motiveren naar veilig gedrag.
Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Website
Website

Email
Email