Nieuwsbrief april 2015

 

 

April 2015
View this email in your browser

Samenwerking met Privacy Protection Europe

Sebyde BV en Privacy Protection Europe zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te ondersteunen bij compliance- en privacy vraagstukken omtrent de verwerking van persoonsgegevens en de voorbereiding op de nieuwe privacy wetgeving.

Privacy wetgeving in Europa ondergaat grote veranderingen

Recentelijk zijn er een aantal veranderingen aangebracht in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en in de nabije toekomst komt er een nieuwe Europese Privacy wetgeving die in alle Europese lidstaten van kracht zal worden. De nieuwe wetgeving stelt hoge eisen aan bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Bedrijven dienen zich voor te bereiden. Om het bedrijfsleven te helpen bij deze voorbereiding heeft Sebyde BV een programma ontwikkeld met 5 heldere stappen.

Vraag hier meer informatie aan over het Sebyde Privacy Impact onderzoek.

Privacy Protection Europe is gespecialiseerd in wet- en regelgeving omtrent privacy en gegevensbescherming en treedt op als geregistreerd Functionaris voor de Gegevensbescherming om de compliance te waarborgen en verhoogt de bescherming tegen bestuurlijke boetes en verlaagt de aansprakelijkheidsrisico’s op dit gebied.

Rob Koch (Commercieel directeur Sebyde BV): “Het voldoen aan de nieuwe wetgeving begint bij een inventarisatie van de gegevens die je in je organisatie verwerkt. Bij deze inventarisatie hoort een beoordeling door een Functionaris Gegevensbescherming. Deze specialist beoordeelt of de gegevensverwerkingen in uw bedrijf voldoen aan de geldende wetgeving. De samenwerking met Privacy Protection Europe brengt dit specialisme beschikbaar voor de dienstverlening van Sebyde”.

Richard van Ineveld (Eigenaar Privacy Protection Europe) is verheugd met deze samenwerking. “De samenwerking met Sebyde resulteert in een complete dienstverlening voor het bedrijfsleven. Met onze juridische kennis op het gebied van gegevensbewerking kunnen we gezamenlijk een gedegen advies geven waarmee bedrijven verder kunnen”.

Vraag hier meer informatie aan over de samenwerking tussen Sebyde BV en Privacy Protection Europe.

Gratis e-boek over Continuous Network Monitoring

Vraag gratis en vrijblijvend het e-boek aan van Steve Piper:  “Definitive Guide to Continuous Network Monitoring

In dit boek leest u interessante informatie over:

  • Waarom is er een groeiende vraag naar “continuous network monitoring”
  • Hoe werkt continuous network monitoring
  • Wat is benodigd om continuous network monitoring te implementeren

Continuous network monitoring is een geautomatiseerde, holistische benadering voor het evalueren van de status van de netwerk security. Het meet, analyseert en visualiseert continue de status de security van de organisatie door:

  • Detecteren van alle devices in het netwerk … 100% van de tijd en 100% van de devices
  • Identificeren van alle kwetsbaarheden
  • Real time monitoren van de netwerken op dreigingen
  • Verzamelen van contextuele analytics
  • Controleren op compliance en regelgeving

Het e-boek Definitive Guide to Continuous Network Monitoring geeft u de basiskennis voor het introduceren van een continuous network monitoring programma in uw organisatie. U leert waarom zo veel bedrijven afstappen van het periodiek monitoren en overgaan tot het continue laten monitoren van hun netwerken.

Meer weten? Vraag hier vrijblijvend het e-boek “Definitive Guide to Continuous Network Monitoring” aan. Meer informatie over de Tenable producten kunt u vinden op de website van Sebyde

Advies: Laat uw applicaties testen op security.

IBM Security AppScan is al jarenlang hét top product om webapplicaties te controleren op security kwetsbaarheden. Met behulp van dit product haal je de zwakke plekken met betrekking tot de security uit de applicatie en maak je de organisatie weerbaar tegen cybercriminelen die van buitenaf via de website proberen binnen te dringen op uw netwerk en en op die manier toegang proberen te krijgen tot achterliggende bedrijfsinformatie.

Sebyde is gecertificeerd business partner van IBM. Met behulp van het product IBM Security AppScan bieden we een dienst aan om webapplicaties te testen op security. Het uitvoeren van een dergelijke scan kan gedaan worden zonder dat de webapplicatie stilgelegd hoeft te worden. De test gebeurt gewoon op de draaiende applicatie.

Er is een duidelijke business case voor het laten uitvoeren van zo’n security scan. Het scannen van uw webapplicatie (website) bespaart u grote kosten in de toekomst. De kosten die gemaakt moeten worden na een hack-aanval zijn significant. Tevens is de nieuwe privacy wetgeving niet mals voor applicaties die datalekken veroorzaken. Daarnaast krijgt een bedrijf na een datalek of een ander security incident te maken met een grote deuk in de reputatie. Hoe kun je dat in geld uitdrukken? Als twee klanten weglopen loop je misschien wel een paar ton omzet mis!

Een webapplicatie security scan van Sebyde begint met een intake gesprek over de omgeving waarin de applicatie draait, in welke taal de applicatie is geschreven, of de backups zijn gedraaid, etc. Daarna wordt de scanner geconfigureerd en gestart. Na de scan wordt het rapport gegenereerd en het advies geschreven hoe de gevonden kwetsbaarheden kunnen worden gerepareerd. Het rapport wordt bij de klant gepresenteerd.

Vraag hier meer informatie aan over de Sebyde Webapplicatie Security Scan.

 

Nieuwe cursus: Veilig programmeren in PHPCybercriminelen weten dat applicaties vaak onveilig worden geprogrammeerd. Tevens worden onder druk van snelle levering de nieuwe applicaties niet of nauwelijks getest op security voordat ze in gebruik worden genomen. Bedrijven lopen hierdoor grote risico’s. Kwetsbaarheden in webapplicaties worden massaal misbruikt om in te breken bij bedrijven. Om een applicatie weerbaar te maken tegen aanvallen van buitenaf kunnen programmeurs gebruik maken van “secure coding technieken”. Hierdoor wordt de kans op security incidenten aanzienlijk verlaagd.Sebyde heeft een workshop ontwikkeld voor software ontwikkelaars die coderen in PHP, code testers en code reviewers. Ze leren wat de risico’s en dreigingen zijn en hoe hackers te werk gaan. Daarna wordt aandacht besteed aan de rol van de programmeur bij de bescherming van de kroonjuwelen van een bedrijf en de OWASP top-10 kwetsbaarheden.

Deze workshop kost 797 Euro per persoon. Bij minimaal 4 deelnemers organiseren we deze workshop bij uw bedrijf aan huis tegen aantrekkelijke “In-house” tarieven. Neem hierover gerust contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave en verdere mogelijkheden.

Sebyde en Sebyde Academy in België

Om onze klanten in België en Luxemburg zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft Sebyde een agent aangesteld in België. Neem gerust contact met Bart op voor meer informatie over de activiteiten van Sebyde en Sebyde Academy. De contactgegevens van Bart Donné zijn: Dr. Willem Meersstraat 19, 3730 Hoeselt, België. Telefoon: +32 476 55 30 08     Email: bart.donne@sebyde.eu

 

Agenda Sebyde Academy

De Sebyde Academy trainingen, workshops en presentaties worden georganiseerd in Maarssen.

Bij een minimaal aantal deelnemers organiseren wij deze sessies ook bij uw bedrijf aan huis, tegen zeer aantrekkelijke “in-house” tarieven. Neem hierover gerust contact met ons op via 06-53233269.

Informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op: http://www.sebydeacademy.nl/aanbod/

De Sebyde Academy agenda voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

Presentaties (2 uur)

12 mei                 Presentatie Cybercrime (Maarssen)

12 mei                 Presentatie Privacy (Maarssen)

2 juni                   Presentatie Cybercrime (Maarssen)

2 juni                   Presentatie Privacy (Maarssen)

Workshops (1 dag)

19 mei                 Workshop Cybercriminaliteit (Maarsen)

21 mei                 FME Workshop Cybercriminaliteit (Bunnik)

17 september      FME Workshop cybercriminaliteit (Papendrecht)

8 oktober           FME Workshop cybercriminaliteit (Zwolle)

10 november       FME Workshop cybercriminaliteit (Vught)

10 december       FME Workshop cybercriminaliteit (Papendrecht)

Aanmelden kan via : http://www.sebydeacademy.nl/agenda/

Sebyde is een IT security bedrijf, gespecialiseerd in het uitvoeren van security assessments op applicaties, netwerken en systemen. Sebyde is Certified IBM business partner voor security systems en authorised reseller van de network vulnerability management producten van Tenable Network security.

Vanuit onze Sebyde Academy verzorgen we trainingen, workshops en presentaties die erop zijn gericht om mensen te stimuleren en motiveren naar veilig gedrag met ICT middelen en bedrijfsinformatie.

Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Website
Website

Email
Email