Interview met Sebyde in “Uw Data Beveiligd”

Kwetsbaar

Hoe kwetsbaar zijn wij eigenlijk? Het is een vraag die veel bedrijven niet kunnen beantwoorden. Rob Koch en Derk Yntema richtten vijf jaar geleden samen het security en privacy adviesbureau Sebyde op met als doel bedrijven bewuster te maken van de grote risico’s die ze lopen. “Wij maken ons grote zorgen.”

Yntema en Koch Sebyde Interview

Rob Koch en Derk Yntema.

Gebrek aan bewustzijn

De cijfers liegen niet. Cybercriminaliteit kost onze economie jaarlijks bijna negen miljard euro. Een groot deel van die financiële schade komt op het conto van het bedrijfsleven. Volgens Derk Yntema en Rob Koch, oprichters van security en privacy adviesbureau Sebyde, komt dit voor een groot deel door een gebrek aan bewustzijn. “Security wordt door veel bedrijven onderschat”, meent Koch. “Cijfers van cyberaanvallen stijgen, de schade stijgt en steeds meer bedrijven komen in aanraking met de risico’s. En toch gebeurt er veel te weinig. Wij maken ons grote zorgen.”

Reputatieschade

In het uitgebreide interview gaan Rob Koch en Derk Yntema dieper in op thema’s als security awareness en de nieuwe privacywetgeving, maar ook op reputatieschade en hoe een goed privacybeleid uw imago juist een boost kan geven. Bovendien geven de beide heren concrete handvatten waar je als MKB moet beginnen om een degelijk security beleid in te richten.
Door de jaren heen bezochten Koch en Yntema al veel bedrijven die slachtoffer waren geworden van cybercriminaliteit. Zo zagen ze onder meer hoe een bedrijf met 15 medewerkers door ransomware meer dan een jaar aan gegevens kwijt raakte. “Binnen het MKB heerst nog steeds de gedachte dat een degelijk backup systeem te duur is.”

Meer lezen?

Wilt u het hele interview lezen? Stuur een e-mail aan info@sebyde.nl
Wij sturen u dan de opgemaakte PDF versie van het interview direct toe.