Crimineel Ontbijtje

In aanwezigheid van Burgemeester Boog en Wethouder Klaasse van de Gemeente Diemen heeft Sebyde op 10 november 2016 een awareness presentatie verzorgd tijdens een “Crimineel ontbijtje”.

Ondernemend Diemen

Deze ontbijtsessie werd georganiseerd door de businessclub “Ondernemend Diemen” in samenwerking met de Gemeente Diemen. Het ontbijt werd geserveerd in de gezellige locatie van Jacob’s Kitchen te Diemen. Na het ontbijt hield Burgemeester Boog een welkomstwoord waarin hij het belang van het bewustzijn op het gebied van security benadrukte.

Cyberrisico’sdiemen, crimineel ontbijtje, gemeente, cybercrime, privacy

Vervolgens werden de aanwezigen door Sebyde meegenomen naar de wereld van Internet, Social Media, Big Data en alle risico’s die daar tegenwoordig bij horen.

Privacy

Ook de veranderingen in de privacywetgeving en de meldplicht datalekken zijn in het kort besproken. Ter illustratie van de informatie werden er twee korte filmpjes getoond.

Bewust en Alert

Tot slot hebben we een aantal tips gepresenteerd die iedereen kan toepassen op zijn/haar werkplek en in de privé situatie om het risico op cybercriminaliteit te verlagen. Het doel van deze presentatie is om mensen te motiveren om security en privacy mee te nemen in hun dagelijkse activiteiten, zowel op het werk als privé. Bewustwording is een belangrijk aspect bij het verlagen van het aantal security incidenten.

Nuttigdiemen, crimineel ontbijtje, gemeente, cybercrime, privacy

Het was een interactieve sessie waarbij de deelnemers actief meededen. Er werd volop mee gediscussieerd en vragen gesteld. Ook na afloop was er nog gelegenheid voor verdere kennismaking en uitwisseling van visitekaartjes.

Kortom: Een leuke en nuttige sessie!