foto2

Op 8 september 2014 heeft Sebyde BV een thema presentatie verzorgd voor medewerkers van Silverside in Capelle aan den IJssel. Deze presentatie was georganiseerd door Mirte Bouwmans, Accountmanager McAfee van Copaco.
Silverside is een bedrijf dat ervan overtuigd is dat het verhogen van de adoptiegraad van het nieuwe werken de grootste uitdaging is voor de komende 5 jaar. Op basis van het Microsoft SharePoint en IBM Software platform adviseren en implementeren zij oplossingen bij organisaties voor het verhogen van productiviteit van mensen. Met een enthousiast team van mensen werken zij vanuit een prachtig nieuw kantoor in Capelle aan den IJssel, langs de A16 vlak voor de Van Brienenoordbrug.

Het nieuwe werken heeft gevolgen voor de maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging bij de klanten. Dit onderwerp kan dan ook rekenen op grote interesse vanuit de Silverside organisatie.
Het was een informele, interactieve presentatie waarin Rob Koch de toehoorders meenam naar de wereld van Internet, social media en cybercriminaliteit. Uiteraard werden er ook een aantal handvatten gegeven die helpen bij het verlagen van risico’s.

De phishing quiz was een leuk interactief onderdeel. Tijdens de pauze kregen de deelnemers 10 uitgeprinte emails voorgeschoteld. Ze werden gevraagd om te bepalen welke van de 10 mails phishing mails waren. Derk Yntema heeft vervolgens elke email toegelicht en uitgelegd waar je op moet letten om een phishing mail te kunnen herkennen.

Na een afsluitend drankje konden we alleen maar constateren dat dit een geslaagde en nuttige sessie was.